Gemeente Rotterdam | Branding & communicatie Logistiek010

Logistieke community van 600 partijen in Rotterdam

Samen op weg naar nul

De Rotterdamse economie groeit. Dat is mooi! Maar met de groei van de economie stijgt ook de druk op het verkeer en de luchtkwaliteit in de stad. Via Logistiek 010 maken overheid en bedrijfsleven zich samen sterk voor duurzame oplossingen die de luchtkwaliteit en de bereikbaarheid van de Rotterdamse binnenstad verbeteren. Dat doen ze aan de hand van vier pijlers: schone techniek, slimme logistiek, goed geregeld, goed gedrag.

Scrambled Ads stond als mede-eigenaar van Van Brandt aan de wieg van de community Logistiek010. Wij ontwikkelden online en print communicatie en waren mede-organisator van alle bijeenkomsten met ongeveer 120 lokale en regionale transportbedrijven om kennis uit te wisselen over verschillende thema’s als aankoop van elektrische vrachtvoertuigen, ontwikkeling van alternatieve brandstoffen en retourlogistiek.

Vragen of meer info over deze case?
Neem contact met ons op. Wij vertelen je graag meer over onze aanpak voor Logistiek010.

Gestart in 2015 en begin 2020 hebben wij dit project overgedragen aan een ander bureau.

Wij organiseerden Logistiek010+ voor meer kennis

Beste chauffeur van Rotterdam

Zaterdag 29 oktober 2016 was het moment van de waarheid voor 11 Rotterdamse chauffeurs: de finale van de chauffeurswedstrijd. Het was een mooie, maar vooral ook erg spannende dag. Dit was hét moment waar zij al maanden naartoe hadden gewerkt. Aan het eind van de dag ging de titel ‘Beste chauffeur van Rotterdam’ naar Ronald Spaans van Euser.

Doel van de wedstrijd was om de luchtkwaliteit in de binnenstad te verbeteren, heeft gemeente Rotterdam een duidelijk doel: geen uitstoot meer door transport en logistiek in de binnenstad in 2020. De Rotterdamse chauffeurswedstrijd is één van de projecten die hieraan bijdraagt. Met dit project worden chauffeurs enerzijds bewust van hun rijgedrag en hun invloed op de luchtkwaliteit. Anderzijds stimuleert het bedrijven om in-carsystemen in te zetten voor duurzaam rijgedrag.