INTERREG | Branding & communicatie eGLM

Eerste grote uitrol van zware elektrische trucks in Europa

5 volledig elektrische

40/44 ton vrachtwagens

Het INTERREG-project ‘electric Green Last Mile’ (eGLM) richt zich op het ontwikkelen van negen 40/44 tons elektrische trucks en bijbehorende ultra snellaad infrastructuur (350kW+). In korte trips (rondes van max 150km) zal de regio van de Europese logistieke hotspots Venlo (Nederland) en Duisburg (Duitsland) schoon, stil en milieuvriendelijk transport werkelijkheid worden. Een unieke, nooit eerder vertoonde implementatie van 100% elektrisch zwaar vervoer in Europa.

In opdracht van LIOF en FIER Automotive & Mobility zette Scrambled Ads als mede-eigenaar van Van Brandt het project online en offline op de kaart. Bij het project zijn grote vervoerders en verladers betrokken, zoals onder anderen Samskip, Köppen en Smurfit Kappa. Daarnaast zijn de provincie Limburg, de provincie Nordrhein-Westfalen en regionale ontwikkelingsmaatschappij LIOF betrokken.

Vragen of meer info over deze case?
Neem contact met ons op. Wij vertelen je graag meer over onze aanpak voor eGLM.

E-trucking:
eGLM vormde een brug in de tijd

De Brightlands Campus in Venlo was vier uur lang het decor waarin zes jaar ‘elektrisch innoveren’ in de transportsector voorbij kwam. Woensdag 23 november 2022 was namelijk de dag dat electric Green Last Mile (eGLM) liet zien dat innoveren voor de troepen uit een belangrijke rol is bij het verduurzamen van de transportsector. De conclusie was tweeledig: het project eGLM was de tijd ver vooruit én baande daarmee de weg voor technologische en marktontwikkelingen die nu meer gemeengoed lijken te zijn.

In 2017 was de e-truck, enkel in ombouw, bij slechts enkele innovatieve bedrijven bestelbaar. Anno 2022 kun je een e-truck af-fabriek bij de bekende OEM’s bestellen. Laadinfrastructuur voor vrachtwagens bestond niet; inmiddels vertelde ABB (een van de grootste wereldwijd) tijdens het End Event van eGLM wat de stand van zaken is. Met andere woorden, eGLM vormde een brug in de tijd waarin binnen zes jaar tijd zowel markt als mindset zijn veranderd ten opzichte van e-trucking.